Kiertopalkinnot ja tunnustukset

Elmerin kanuuna

2023 Antti Pennanen

Antti on lähtenyt mittavalle urheilu-uralleen HaUsta. Antti sai kimmokkeen urheilu-uralleen aloittaessaan hiihdon ja yleisurheilun HaU:ssa vuonna -82. 11-vuotiaan Antin 1000m:n aika 3,09.90 oli pitkään voimassa ikäkausiennätyksenä. Meriitit jääkiekkovalmentajana ovat merkittävät, viimeisimpänä valinta Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi. Antti on kiinnostunut lasten urheilusta ja liikkumisesta yli lajirajojen ja on tuonut julkisuuteen ajatuksiaan lasten monipuolisesta liikuttamisesta, toimien näin mielipidevaikuttajana ja esimerkkinä.

2022 Helmi-Sofia Palmu

Hänellä riittää potkua, kuntoa, loikkaa, tempausta, taklausta ja paljon hyvää huumoria. Hän on porukan hauskuuttaja, mutta tekee harjoitteluun tai kisaamiseen liittyviä asioita keskittyneenäkin ja motivoituneena. Hän omaa monipuolisen liikuntataustan. Hän on joukkuehenkinen ja hänestä löytyy myös urheilijalle sopivaa luonnetta. Aika näyttää mihin tämä seuran kasvatti ehkä kulkeutuu. Helmari-polkua on jo jalkapallossa käynyt, jääkiekkoakin pelaa ja yleisurheilee innokkaasti, valittu juuri alueleiritykseen moniotteluryhmään.  Aikaa vielä on ja kaikki on mahdollista tälle nuorelle liikkujalle. Tärkeintä ehkä on, että hän omaa liikunnallisen ja terveellisen elämäntavan. Hän toimii esikuvana ryhmissä monelle muulle lapselle monipuolisen liikuntaosaamisen vuoksi ja iloisella luonteellaan naurattaa usein muitakin. Mainittakoon vielä, että yleisurheilusaralla hän juoksee muiden edellä kestävyysmatkoilla ja moniottelusta löytyy piirinmestaruus viimevuodelta ja tältä kaudelta pronssisija- ainakin. Pituushyppykin tuntuu myös kiinnostavan.


Vuoden Urheilija, vanhemmat

2023 Hilda Damskägg

Hilda Damskägg  on osallistunut kuluneena vuonna  ensimmäisiin ikäluokkansa kansallisiin arvokisoihin. Hopeasompahiihdossa tuli normaalimatkalla hieno 17. sija. Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa Hilda sijoittui perinteisellä sijalle 11 ja vapaalla sijalle 18. Hildalla on myös pitkien matkojen aluemestaruushopea viime talvelta. Hilda on sinnikäs harjoittelija joka tekee paljon työtä menestyksensä eteen.  Tänä vuonna Hilda tuli valituksi myös hiihdon yläkoululeiritykseen Vuokattiin.

2022 Katri Niklander

Katri Niklander on kuluneella kaudella tehnyt hienoja tuloksia yleisurheilijana. Korkeushyppy selvästi sujuu ja siinä tullut omia ennätyksiä pitkin kesää, viimeisin ennätys 145. Katri on omassa ikäluokassa tänä vuonna 2022 10. sijalla valtakunnallisesti korkeushypyssä ja piirinmestaruus hopeaa sai korkeushyppykisassa viime kesänä.  Kesän 2022 viimeisessä 5-ottelukisassa hän oli 4., tehden siinä kisassakin ennätyksiä jälleen useassa lajissa. Hän on hiljainen, sinnikäs ja monipuolisesti harjoitteleva nuori. Suoritukseen löytyy aina rauhallisuutta, jännitystä, tulta ja tappuraakin. Hän harjoittelee tunnollisesti. Hän ottaa ohjausta vastaan mielellään ja on selvästi kiinnostunut harjoittelemaan ja kisaamaan. Tällä nuorella on aikaa ja hänestä voi tulla mitä vaan liikuntasaralla. Yleisurheilussa hänet on valittu juuri alueleiritykseen moniotteluryhmään. Hän on yu-tyttöjen kisaporukan kannustava jäsen sekä hiihtojunnujen ahkera harjoittelija.

Vuoden Urheilija, nuoremmat

2023 Sanni Leppälä

Sanni Leppälän kausi on ollut voitokas. Kauden suurin saavutus on YAG:n 1000m:llä neljäs sija. Sanni sijoittui viiden parhaan joukkoon valtakunnallisessa ikäluokan vuositilastossa 400m(3.), 800m(4.), 1000m(5.) sekä 4-ottelussa(5.). Sannilla on kuluvalta vuodelta pm-kultaa 4-ottelusta, pm-hopeaa 1000m:ltä ja maantiejuoksusta, pm-pronssia 60m:ltä, 60m aidoista ja maastojuoksusta. Hiihtokilpailuista kuluneella kaudella on tullut pelkkiä mitalisijoja. Arvokilpailusijoituksina am-sprinteistä tuli kultaa perinteisellä, am-pitkältä matkalta hopeaa vapaalla ja ak-normaalimatkalta pronssia vapaalla, sekä am-viestihopeaa. Sanni on tunnollinen harjoittelija ja käy myös ylimääräisissä treeneissä, leireillä sekä harjoittelee myös omatoimisesti. Sanni tsemppaa muita, on aina treeneissä mukana hyvällä asenteella ja niin sitä tulosta sitten tuleekin.

2022 Viestihiihtojoukkue N10 Lumi Vilhunen, Sanni Leppälä, Tuuli Vilhunen

Tämä tyttötrio on kilpaillut maastohiihdon viestikilpailuissa edustaen menestyksekkäästi HaU:n hiihtäjiä. Hämeen viestipäivästä tuli perinteisellä voitto ja am-hopeaa vapaalla Hartolasta 0.3 sekunnin erolla voittajajoukkueeseen. Tytöillä on hyvä asenne harjoitteluun ja kilpaileminen on kivaa hyvässä porukassa. Tytöt näyttävät esimerkkiä muille, ottavat nuoremmat aina mukaan porukkaan ja ovat pidettyjä kavereita treeniryhmässä. Vuoden urheilijana palkitaan hiihdon N10 viestijoukkue: Lumi Vilhunen, Sanni Leppälä ja Tuuli Vilhunen.

2023 muut palkinnot

Vuoden seuratoimija:
Pekka Lokinperä

Pekka Lokinperä on toiminut seuran monitoimimiehenä ja vastuunkantajana vuosikymmeniä. Pekka on ollut seuran todellinen tukipilari. Nyt hän on jäänyt aktiivisemmasta roolista sivummalle, toimien edelleen kuitenkin kiinteistöjaostossa aktiivisesti. Pekalta saa aina apua, tukea ja neuvoja. Pekka on helposti lähestyttävä ja kuuntelee. Pekka tarttuu toimeen ja onkin osaltaan kehittänyt seuran toimintatapoja kohti nykypäivää.

Vuoden valmentaja/ohjaaja
Markku Palmu

Markku taitaa monta lajia ja osaa ohjata nuoria urheilijoita rauhalliseen, mutta innostavaan tapaan. Markulla on luontaista auktoriteettia ja häntä kuunnellaan sekä pidetään arvossa nuorten keskuudessa. Mottona Markulla ei ole puhuminen, vaan tekeminen. Markulta muut ohjaajat saavat aina tuurausapua ja neuvoja. Markun mukaan sinnikkyydellä ja omalla oppimisentahdolla pärjää, valmiiksi ei tarvitse osata. Tämä lempeä asenne kannustaa lapsia ja nuoria uskaltamaan ja yrittämään parhaansa Markku Palmu on todellinen moniosaaja ja seuran luottohenkilö.

Vuoden talkoolainen
Satu Leppälä

Satu tekee mitä tarvitsee, eikä pidä meteliä tekemisistään. Satu osaa niin kisatoimitsijan tehtävät, toimii huoltajana omalle ja välillä muidenkin lapsille sekä on tärkeänä apuna seuran tapahtumissa. Satu hoitaa rahastonhoitajana seuran tärkeää luottamustehtävää. Satun kanssa on helppo tulla toimeen ja toimia ja hän hoitaa tehtävänsä huolella. Kaikki seurat tarvitsevat talkoolaisia ja varsinkin tällaisia.

Jakoperusteet täältä.

Comments are closed.