HaU ja Korona tiedote 1.

Hausjärven Urheilijat ja korona- tiedote, 13.3.20 klo 16.00.

Tällä hetkellä: HaU:n liikuntaryhmät vielä pääosin normaaliin tapaan,
mutta menee tauolle heti, jos koulut ja päiväkodit suljetaan tai jos tulee muu uusi ohje. Tilanne voi siis muuttua koko ajan ja nopeastikin!
Arvioimme tilannetta päivittäin, ja huomioimme viralliset ohjeet.

SEURA TIEDOTTAA www.hausjarvenurheiljat.fi ja seuran face bookissa. Lukekaa niitä nyt usein.

Jos ryhmä toteutuu eri tavalla (esim. ulkona salin sijaan) tai muuten peruuntuu, niin ilmoitetaan asia sähköpostilla normaaliin tapaan myös. Ryhmien sisältöä ja toteutuksia muokataan tarv.

Huom!!! Ryhmään ei saa tulla:

•Jos epäilet itse sairastavasi tai lapsesi tai muun perheen jäsenen sairastavan tarttuvaa tautia (korkea kuume ja hengitystieoireet), pysy kotona!
•Sairaana muutenkaan ei pidä lähteä liikuntaryhmään. Näin pystymme estämään tautien mahdollista leviämistä.
•Jos on ollut ulkomailla tai lähipiirissä on joku ollut, niin ole 2 viikkoa pois ryhmistä. •Jos lapsi tai aikuinen kuuluu riskiryhmään.

Jokainen perhe ja aikuinen tekee omat päätökset silti osallistuuko lapsi/aikuinen toimintaan ja jos osallistuu niin yllä olevat asiat on ehdottomasti huomioitava!!

Tässä Suomen Urheiluliiton ohjetta: ”Seurojen ja piirien kilpailujen järjestäjille suosittelemme, että kisan järjestäjät seuraavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL):n tiedotteita ja harkitsevat tarkkaan, järjestetäänkö kilpailuja vai ei. Samaa harkintaa seurojen tulee käyttää harjoitusten ja muiden vastaavien tilaisuuksien suhteen. Niiden järjestämisestä seurat voivat tehdä omat ratkaisunsa”. (www.sul.fi 12.3.20.)

Tarkemman tilannekohtaisen ohjeistuksen saa aina viranomaisilta. Niitä seuraamme! Oman kunnan viranomaisohjeistuksen seuraaminen on myös ehdottoman tärkeää.

Muuta infoa THL:
Kausi-influenssaa ja tavallisia flunssaviruksia on myös runsaasti liikkeellä ja influenssakauden huippu lähestyy. Kaikki hengitystieinfektiot eivät siis ole koronaviruksen aiheuttamia.
Virus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa.
Virus voi säilyä pinnoilla ja tartunta on mahdollinen myös kosketustartuntana käsien kautta sairastuneen henkilön ysköksistä saastuneiden materiaalien tai pintojen kautta.

THL:n mukaan paras keino suojautua virustartunnoilta on huolehtia erityisesti käsihygieniasta. Ohje on pestä kädet hyvin ja usein. Yskiessä tai aivastaessa on suojattava suu ja nenä kertakäyttönenäliinalla tai yskittävä tai aivastettava hihan yläosaan.

Lisätietoa koronaviruksesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilla.

Hausjärven Urheilijat Seuran puolesta, Miia Palmu ja Pekka Lokinperä, 13.3.20 klo 16.00

Bookmark the permalink.

Comments are closed.